17 Ekim 2011 Pazartesi

Shaker

Bar araç ve gereçleri, bardan bara ve barmenden barmene farklılık gösterir. Servis için bir bar bir çok ekipmana ihtiyaç duyarken başka bir bar sadece temel ve sınırlı araç gerece ihtiyaç duyar.

           
SHAKER : Standart çalkalayıcılar neredeyse her zaman metaldir. Orta parçası süzgeç şeklinde yapılmış üç parçadan oluşmaktadır. Eğer bu şekilde süzgeç bulunduran bir çalkalayıcı kullanıyorsanız çok yavaş bir şekilde boşaltmanız gerekir bunun için bir çok barmen boşaltmadan önce koninin üstündeki parçayı süzgeçle birlikte çıkarır, koniyi süzgeçlemi yoksa süzgeci çıkarıp kullanmak zaman kazandırıp kazandırmadığı şüphelidir ve daha çok barmenin kişisel seçimidir. Karıştırıcılar meyve suyu veya günlük ürün içeren ve kuvvetli çalkalama gerektiren içecekleri hazırlamak için kullanılırlar.



BOSTON SHAKER : Boston çalkalayıcı koni şeklinde iki parçadan oluşur, bazen her iki parçada metal iken bazen bir parça metal diğer parça camdır. Bir çok barmen tarafından bu çalkalayıcı tercih edilir. Çünkü karışımın atlayışı daha uzun olduğundan karışımın soğuması ve parçaların karışımı hızlıdır. Bu karıştırıcıda erimiş buz kullanıldı ise süzgeç kullanılması gereklidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder