17 Ekim 2011 Pazartesi

Kokteyl Hazırlama Yöntemleri

Kokteyl  yapmak bir sanattır. Kokteyl yapmak için değişik yöntemler vardır. Bunlar yapılacak olan kokteylin içeriğine göre değişebilirler.
Shake (Çalkalama) : İki tür kokteyl shaker’ı vardır. Standart ve boston shaker. Sheker’ın içine küp buzlar konur, üzerine kokteyl reçetesinde bulunan malzemeler konur sonra Shaker’ın kapağı kapatılarak birkaç saniye çalkalanır ve gerekli bardağa  koyulur.
Mixing Glass : Mixing glass’a (karıştırma bardağı) buz ve gerekli malzemeleri konur. Soğuyana kadar karıştırılır. Sonra hazırlanan kokteyl bar süzgeci ile uygun bardağa süzülerek servise sunulur.

Blend: Malzemeler elektrikli blendere konur ve eğer gerekiyorsa kırılmış buz ilave edilir. Gerekli miktarda karıştırılır ve daha sonra bardağa koyulur.

Build-Up : Malzemeleri direk olarak koktelyl’in yapılacağı bardağa koyulur, gerekli ise buz ilave edilir sonra stirrer ile karıştırılır ve sunulur.


Kokteyl Hazırlama: Kokteyl yapmayı başarabilmek için kullanılmış olan içecekleri çok iyi bilmek gerekir. Tatlardan iyi anlama yeteneği ve duyguların bazılarının önemi vardır.

Görünüm :
Kokteyllerin rengini ve dekorasyonunu kontrol etmek için önemlidir.

Koklama : Kokteyllerin  aromasını ve kokusunu kontrol etmek için önemlidir.
Tatma : Kokteyl tadını kontrol etmek için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder