16 Ekim 2011 Pazar

Derneğin Kuruluşu

Türkiye Barmenler Derneği; Türkiye’de turistik otel, motel, restaurant ve barlarda çalışan Barmen’ler, Barmaid’ler ve bar personeli arasında sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak, üyelerin sahip olduğu bilgi ve becerilerden yararlanarak bilgi alışverişinde bulunmak, halen Barmenlik mesleğini sürdüren yada mesleğe yeni başlayan kişilere dernek bünyesinde uluslararası standartta bar eğitimi vererek Türkiye standardını oluşturmak amacıyla; 29 Aralık 1992’de İstanbul ili Beşiktaş ilçesinde kurulmuştur. 

Barmenlik mesleği geniş bilgi ve kültür dağarcığını gerektiren bir meslektir. Bu mesleği  yapan kişilerin aynı zamanda alkol ve alkollü içkiler hakkında bilimsel bilgilere sahip olması zorunludur. Ülkemizde ise maalesef  Barmenlik önemli bir meslek olarak değil de geçici bir iş olarak görülmüş ve bu konuda ciddi olarak hiç bir çalışma yapılmamıştır.


Bizler her konuda olduğu gibi, Barmenlik mesleğinde de ciddi bir eğitim programının gerekliğine inanan Türk Barmenleri olarak toplumsal kalkınmada üzerimize düşen görevi yerine getirerek, Türkiyedeki  bar standartlarını uluslararası standartlar doğrultusunda  oluşturmak istiyoruz. Türkiye Barmenler Derneği Eğitim programına Turizm dersini de ekleyerek tüm dernek üyelerine ülke genelindeki tarihi ve turistik yerler yanında çalıştıkları yerlerdeki, tarihi ve turistik yerler hakkında da bilgi vererek, tüm barmenlerin birer turizm elçisi olmasını sağlamak istiyoruz.

Özellikle turizm gelirlerimizin ülkemiz ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğunu ve son yıllarda ülkemize oldukça yüksek sayıda turist geldiğini düşünürsek, kendi ülkesinde aldığı bar hizmetini ülkemizde de almak isteyecek olan yabancı misafirlerimize ülkelerinde alıştığı standartlarda bar servisi vermek açısından konunun önemini daha iyi algılayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder