17 Ekim 2011 Pazartesi

Kokteyllerin Sınıflandırılması

Kokteyllerin sınıflandırılması birçok şekilde yapılabilir. Bu çeşitler kokteylin içeriğine göre veya kokteylin miktarına göre olanları daha yaygındır.

Miktarına Göre Kokteyl Sınıfları:

Kısa  Kokteyller                  : Ortalama 10 cl’ye kadar olur
Orta  Kokteyller                  : Ortalama 20 cl’ye kadar olur
Uzun  Kokteyller                 : Ortalama 30 cl veya daha fazla olur


İçeriğine Göre Kokteyl Sınıfları:
Pre Dinner (Yemek Öncesi) : Yemek öncesi içilebilecek bir kokteyldir .Yemek öncesi kokteyller sek veya orta sek olmalı, 2cl’den fazla tatlı içecek içermemelidir. Kokteylin hazırlanmasında herşeyden biraz kullanılabilir, şarap, sert alkol, likör ve değişik meyve suları kullanılabilir. Bu gruba en iyi örnekler Martini, Gibson, Daiquiri, Manhattan ve Kir kokteylleridir.

After Dinner (Yemek Sonrası) : Yemek sonrası içilebilecek bir kokteyldir. Yemek sonrası kokteyller genelde tatlıdırlar. Kokteylin hazırlanmasında herşeyden biraz kullanılabilir, şarap, sert alkol, likör ve değişik meyve suları kullanılabilir. Bu gruba en iyi örnekler Brandy Alexander , French Connection, Godfather, Godmother ve Rusty Nail kokteylleridir.

Long Drink : Günün her zamanında içilebilecek  kokteyllerdir alkol oranı düşüktür. Bu gruba en iyi örnekler Bellini, Bloody Mary, Champagne Cocktail, Gin Fizz, Garibaldi kokteylleridir.

Fancy Drink : Özel kokteyllerdir bu kokteyllerde günün her vakti içilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder